Başarı Hikayeleri

Blog // // Qualist

Başarı Hikayeleri

Qualist çimento sektörünü dijitalleştirmeye devam ediyor!

Çimento sektörünün öncülerinden Akçansa Çimento, tüm üretim süreçlerini Qualist BRIDGE ile izleyip analiz ediyor.


Reçete içeriğinde malzeme karışımlarının takibinde malzeme kesintilerini BRIDGE ile daha erken tespit ederek, parite dalgalanmalarına karşı önlem alındı.


Fabrikaya uzak olan taş ocaklarını, ocakta olunmayan zamanlarda BRIDGE ile uzaktan takip ederek kalite değişikliklerini yönetilmesi sağlandı.

Qualist BRIDGE ile istenilen veriye, istenilen zamanda ulaşarak arka planda kurumsal hafızayı oluşturulmaya başlandı.

BRIDGE hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Oltan & Köleoğlu Enerji Qualist BRIDGE çözümü ile Maliyet Karlılığını Sağladı.

Oltan Köleoğlu Enerji; fındık kabuğu, ayçiçeği sapı, mısır sapı ve odun talaşının yakılması ile enerji üretimi üzerine projeler geliştirmektedir. Bu teknoloji, belirtilen kaynaklardan verimli bir şekilde enerji üretilmesine katkı sağlamaktadır.Biyokütleden enerji üretirken kullandığımız hammadde özellikle sağladığı kalori açısından çok önemlidir. Hammadde içerisinde bulunan nem, toprak gibi faktörler, üretim sürecinde hammadde maliyetini etkilemektedir. 

Qualist Technology ile gerçekleştirdiğimiz projede BRIDGE çözümünü devreye alarak;Hammadde girişlerinde toprak, nem oranı kaybı gibi önemli parametreleri kontrol ve kayıt altına aldık.Bu sayede hem maliyet karlılığı sağladık hem de stoklarımızda ilgili parametrelerden kaynaklanan kayıpların önüne geçtik.Aynı zamanda yeni arayüzlerle hammadde giriş ve çıkışlarının takibinde çalışanlarımıza kolaylık sağlayarak iş verimliliğimizi arttırdık.Üretim sürecimizde gerçekleştirdikleri iyileşmeden dolayı QUALIST TECHNOLOGY ekibine teşekkür ediyoruz.

Assan Panel, Qualist ile reçete sapmalarını %0,31 oranında düşürdü!

Türkiye’nin en büyük sandviç panel üreticisi Assan Panel, Qualist “Sarfiyat İzleme Yazılımı” ile reçete sapmalarını 1 yılda %0,31 oranında düşürdü!

“Sadece sarfların kontrolü ve data toplamak olarak düşündüğümüz proje, sarf tüketiminin anlık gösterimi, operatörlerde farkındalık yaratma ve üretim hattının anlık ve her yerde izlenebilmesi gibi ekstra seçeneklerle büyüdü ve üretim prosesimizde ciddi kazanımlar sağladı. Qualist’in çözüm odaklı yaklaşımı ve daha önceki deneyimlerinden yola çıkarak vermiş oldukları fikirler sayesinde çok başarılı bir proje süreci geçirdik. Başka bir projemizde yine Qualist’i tercih edeceğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.”

Assan Panel Üretim Planlama Birim Yöneticisi – Erman Yetiz